2.98 F KERST- DINER VOOR THUIS C.A. ZWIJGERS KERSTDINER WFERKLEIJ de SLIJTER ff 1L ff HEEFT U AL VIS OP HET KERSTMENU? 1 395 3,4S KERSTMENU: KERSTIDEEEN 3,4S Brouwer (Ke\,Cafe, Restau De Unie” PUTTELAAN 146 2771 SV BOSKOOP nu 750,- 299,- mir® 2,4S 2,4S Wij wensen u prettige feestdagen medewerkers en directie 'De Unie' Kom nou! ZONDER KAASPLATEAU? SAMEN 15.95 Vraag naar onze kerstbestellijst! ^0- 100 gram 2.0“ Zeevishandel Gert Koelewijn uit Spakenburg Gourmet - Fondue - Steengrill N op schaal voor 4 personen slagerij AAD VAN WIJK Goudserijweg 83 20% KORTING ZL VAN DE =LKAASPLANK Feestelijk vlees Varkenshaas of Malse Biefstuk K i 1111:1 Bestel uw verse kruiden vroegtijdig. IJslandse 300 gram 10.“ TAARTJE MET GARNALEN KERSTCONSOMME Telefoon: (033) 298 44 89. HAZERUG MET VERSE PEPERSAUS FLENSJES X' J per kilo SPECIAAL AANBEVOLEN SPECIALS MENUTIPS V/D KEURSLAGER room ijstaart boomstamijstaart Geschoonde spruiten Diepvries rode kool met appeltjes Harricots verts 500 gram 250 gram 1 liter 1 liter diverse kandelaars kaarsenringen Tevens verzorgen wij ook hapjes en of salades naar uw keuze. Gaarne zien wij uw reservering tegemoet. Voor informatie kunt u bellen met onze receptie of loop even binnen voor nadere inlichtingen. "KERST" DRANKEN BIJ GÉ DE SLIJTER LEKKER GOEDKOOP GROTE SORTERING kerststukken kaarsen U vindt ons aan: Kerkweg oost 226 2741 HA Waddinxveen, (0182) 61 21 03 ^Domaine^ des Fontanelles fles 9.95 perfecte kaasplateaus in elke prijsklasse. Devils Rock fles 8.95 GROENTE EN FRUIT Kon. Wilhelminaplein 3, Waddinxveen Telefoon: (0182) 61 26 92 ALLES VOOR EEN SFEERVOLLE kersttafel Gé de ^1 Brederolaan 11 - Luifelbaan 11 Waddinxveen - Tel. (0182) 63 22 58 Aanbiedingen gelden tot 30 december 1995 IIJ UW KERSTMENU ADVISEREN Wl, DE VOLGENDE WIJNEN VAN WIJNSPECIALIST D GÉ DE SLIJTER: VOOR OP TOAST Wij wensen u een smakelijk en gezellig kerstfeest! LEDEN SERVETTEN CHOTT ZWIESEL AKTIE Ook allerlei losse materialen om zelf iets creatiefs te maken. Wij verzorgen uw bloemengroet over de gehele wereld. Mals rundvlees op maat gesneden, k Heerlijke varkensrollades. Kalfs-, lamsvlees. X Rijk gevarieerde fondue- en gourmetschalen. X Feestelijke vleeswaren. Salades - bittergarnituur. Wild en gevogelte. Voorgerecht 1 Carpaccio op maat gesneden, X met salade en dressing- X parmazaanse kaas X 2 Rauwe ham met meloen. X Tussengerecht X X Heerlijke soepen naar keuze X X 3 Hoofdgerecht Varkenshaas in bladerdeeg Rosbief met rode portsaus. Maandag de hele dag geopend, woensdag na 12.30 uur gesloten. 2e Bloksweg 2, Waddinxveen. Tel.: (0182) 61 25 59. Fax: 63 17 35 500 gram w OVENSCHALEN MELOENBOLMES TAARTKLEEDJES fff Vallforinoza X Fonmarty X fff Beaumes de X fff Kir 'Royale' X fff Renedes 1 ff A.C. Pomme- X fff Venices X fff X I Crianza 1989 1 f rol 1992 ’1 ff 1 ff Bailey's fles met gratis engeltje 24.95 Tia Maria fes 24.95 Cointreau ties 28.95 Rum Bacardi he 29.95 Whisky William Lawson's fles 20.95 Cognac Joseph Guy liter 39.95 Cognac Remy Martin ties 54.95 Champagne Moëts Chandon fes 44.95 Amaretto di Saronno ties 22.95 Kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake en pieds de mouton. Opnieuw na het succes van vorig jaar BLUE STILTON doorlopen met rode Port 100 gram Bloemen- en plantencentrum •30 DEUG THEE- SPRING FLOW 31 DEUG CF ROYAL ALB! RACLLTTIKAAS (CRU) ook onmisbaar bij Gourmetten /X PALINGFILET 100 gram ZALMFILET 100 gram LET OP’ WIJ STAAN ZATERDAG 23 DECEMBER EN ZATERDAG 30 DECEMBER IN DE ZÜIDPLAS BM DE HAVIKHOEK, BIJ DE CIRKELFLATS. DUS DINSDAG EN DONDERDAG BESTELLEN y EN ZATERDAG OPHALEN. met 3 gratis zegels! f ZV Boskoop (in Hoogvliet) ff-'. Tel (0172) 21 25 45/ 21 47 64 K KERS! Met veel genoegen presenteren wij voor u een SPECIAAL KEUZEMENU op dinsdag 26 december (2e kerstdag) ER” porselein E THEÊ-EET SERVIES aunwi I Z.VVICOtL AM I DRINKGLAZEN ’EXCELSIC KARAFFEN - VAZEN - TAAI ff Vindt U het ook altijd zo moeilijk om een X ff kerstdiner samen te stellen en te verzinnen? f Dan hebben wij voor u een menu-suggestie. 1 Hieronder vindt u een 4-gangenmenu, dat uiteraard feestelijk is maar beslist geen uitzonderlijke kookkunst van u eist. Tevens kunnen de zaken op deze pagina u helpen met ideetjes en/of andere menu-suggesties. - glad of geslepen nu ƒ10,- p.st. SCHALEN - KANDELAARS Passage 59 - Waddinxveen Tel. (0182) 61 23 75 Goed-idee-winkel V %-✓ TOSCAANS KERSTBROODJE 100 gram 180 Italiaans gekruid gehakt met papri- ka, ui en champignons. Gegar- neerd met Mozzarella kaas. CORDON NOEL combinatie van rundvlees, kalkoen, rauwe ham. 100 gram 285 ROSTINO FILET 100 gram 395 Dubbele varkensfilet op ouderwets Italiaanse manier gegaard en geroosterd. GEBRADEN KALFS- ROLLA- DE 100 gram 325 GARNALEN: Noorse 300 gram 6.50 VERSE MOTEN ZALM 100 gram, geen 3.25 maar 2.50 per 100 gram, 22.50 heel kilo 500 gram JL J (175°C of het v.s.o.p. witte Riesling heerlijk frisse Idessewijn KEURSLAGERIJ PETER COMPEER GROENSVOORDE 6, WADDINXVEEN TEL. (0182)61 29 37 l\ fles13.95 Jl fles 24.95 J l fles 21.95 jl l fles 9.95 I Xk wij» Wn wernldltlnml fff Xk goede wijn behoeft geen fff Xk heerlijke iuiwere likeur fff Xk Itiaf en klere sekt met fff fff krene fff zoete deeeertwijn fff kerienlikeur fff 20 minuten in een voorverwarmde oven ovenstand 3) Excuise kerstconsommé Voeg aan de inhoud van een blikje ossestaartsoep 50 gram zeer fijngesneden champignons, een eetlepel rauwe preiringen, twee eetlepels droge sherry, een mespunt cayennepeper en enkele stukjes crab uit blik toe. Verwarm de soep op een laag vuur, laat hem vooral niet meer koken. Serveer de soep in voorverwarmde soepkoppen. Hazerug met verse pepersaus Wrijf twee hazeruggen goed schoon en droog met keukenpapier. Strooi er zout, peper en rijkelijk thym- poeder overheen. Wrijf dit stevig in het vlees. Laat dit even intrekken en verwarm intussen de oven voor op 175°C of gasovenstand 3. Smelt 100 gram boter in een grote koekenpan en zet tegelijk een braadslede in de oven. Braad de hazeruggen rondom snel bruin in de hete boter. Leg ze vervolgens in de braadslede in de oven. Fruit een zeer fijn gesnipperde ui in de overgebleven braadboter en voeg er twee eetlepels gehakte peterse lie aan toe. Roer drie eetlepels rode bessengelei door de braadboter en de inhoud van een klein blikje verse pepers (45 gr) zonder vocht. Meng dit alles door elkaar en schenk dan 1 slagroom of crème fraiche op kamertemperatuur bij de saus. Schenk de saus direkt over de twee hazeruggen in de oven. Laat de ruggen onder geregeld bedruipen 20 minuten in de ovenstaan.Het vlees is dan netj k mooi roze van kleur. X^ Lepel het vlees dan met twee lepels van X middenbot en snijd het in plakjes. Als garnituur eventueel kastagne- X puree, cranberriecompote en kort a X gekookte spruitjes. ff: Lid Teleflora 55 VERS UITGESNEDEN 191 <5 Warm bladerdeeg taartje met garnalen. X Laat een plakje diepvries bladerdeeg volgens de X aanwijzing ontdooien en rol het deeg uit. X Bekleed een met boter bestreken taartvorm X met lage rand, doorsnee 20 cm met het X deeg. Er kunnen ook eenpersoons- X vormpjes met het deeg worden be- X X kleed. Maak de bodem van te voren X X klaar en bewaar in de koelkast. X X Prik met een vork verschillende gaatjes in de deegbodem. Neem 200 gram Hollandse garnalen verdeel deze over X de bodem (gepeld uiter- X aard). X Klop een eierdooier X door 'A dl slagroom. X Schenk dit over de X garnalen uit. V X Maal enkele X X keren met de X X pepermolen X X en zet het X X taartje X X 15* Flensjes Bak de flensjes op de gebruikelijke wijze. Vouw ze in vieren. Laat 2 dl koffie met 75 gr rietsuiker inkoken tot het een stroopachtige massa is geworden. Vermeng dit met een glaasje Tia ff Maria en een glaasje Irish whisky, ff -.' Schenk de saus over de flensjes uit ff en garneer ze met een toefje ff slagroom en een bolletje vanille-ijs. Succesff'A'9:\ S5ff Bon apetiteff ff ^oop TeU-O^1 een verrukkelijke witte wijn ven de Sauvignondruif I fles 9.95 1[ fles 9.95 fles 11.95 I IX licht droge witte Mijn ff 1\ lnn I V EIGEN import fff

Kranten Streekarchief Midden-Holland

Weekblad voor Waddinxveen | 1995 | | pagina 9