2.98
F KERST-
DINER
VOOR THUIS
C.A. ZWIJGERS
KERSTDINER
WFERKLEIJ
de SLIJTER
ff 1L ff
HEEFT U AL VIS OP HET
KERSTMENU?
1 395
3,4S
KERSTMENU:
KERSTIDEEEN
3,4S
Brouwer
(Ke\,Cafe, Restau
De Unie”
PUTTELAAN 146
2771 SV
BOSKOOP
nu 750,-
299,-
mir®
2,4S
2,4S
Wij wensen u prettige feestdagen
medewerkers en directie 'De Unie'
Kom nou!
ZONDER KAASPLATEAU?
SAMEN 15.95
Vraag naar onze kerstbestellijst!
^0-
100 gram 2.0“
Zeevishandel Gert Koelewijn uit Spakenburg
Gourmet - Fondue - Steengrill N
op schaal voor 4 personen
slagerij AAD VAN WIJK
Goudserijweg 83
20% KORTING
ZL VAN DE
=LKAASPLANK
Feestelijk vlees
Varkenshaas of Malse Biefstuk
K i
1111:1
Bestel uw verse kruiden vroegtijdig.
IJslandse 300 gram 10.“
TAARTJE MET GARNALEN
KERSTCONSOMME
Telefoon: (033) 298 44 89.
HAZERUG MET VERSE PEPERSAUS
FLENSJES
X'
J
per kilo
SPECIAAL AANBEVOLEN
SPECIALS
MENUTIPS V/D KEURSLAGER
room ijstaart
boomstamijstaart
Geschoonde spruiten
Diepvries rode kool
met appeltjes
Harricots verts
500 gram
250 gram
1 liter
1 liter
diverse kandelaars
kaarsenringen
Tevens verzorgen wij ook hapjes en of salades
naar uw keuze.
Gaarne zien wij uw reservering tegemoet.
Voor informatie kunt u bellen
met onze receptie of loop even binnen
voor nadere inlichtingen.
"KERST" DRANKEN
BIJ GÉ DE SLIJTER
LEKKER GOEDKOOP
GROTE SORTERING
kerststukken
kaarsen
U vindt ons aan:
Kerkweg oost 226
2741 HA Waddinxveen, (0182) 61 21 03
^Domaine^
des
Fontanelles
fles 9.95
perfecte kaasplateaus in elke prijsklasse.
Devils Rock
fles 8.95
GROENTE EN FRUIT
Kon. Wilhelminaplein 3, Waddinxveen
Telefoon: (0182) 61 26 92
ALLES VOOR EEN SFEERVOLLE
kersttafel
Gé de
^1
Brederolaan 11 - Luifelbaan 11
Waddinxveen - Tel. (0182) 63 22 58
Aanbiedingen gelden tot 30 december 1995
IIJ UW KERSTMENU ADVISEREN Wl,
DE VOLGENDE WIJNEN VAN
WIJNSPECIALIST
D GÉ DE SLIJTER:
VOOR OP TOAST
Wij wensen u een smakelijk en gezellig kerstfeest!
LEDEN
SERVETTEN
CHOTT ZWIESEL AKTIE
Ook allerlei losse materialen om zelf iets creatiefs te maken.
Wij verzorgen uw bloemengroet over de gehele wereld.
Mals rundvlees op maat gesneden,
k Heerlijke varkensrollades.
Kalfs-, lamsvlees.
X Rijk gevarieerde fondue- en
gourmetschalen.
X Feestelijke vleeswaren.
Salades - bittergarnituur.
Wild en gevogelte.
Voorgerecht
1 Carpaccio op maat gesneden,
X met salade en dressing-
X parmazaanse kaas
X 2 Rauwe ham met meloen.
X Tussengerecht
X X Heerlijke soepen naar keuze
X X 3 Hoofdgerecht
Varkenshaas in bladerdeeg
Rosbief met rode portsaus.
Maandag de hele dag geopend, woensdag na 12.30 uur gesloten.
2e Bloksweg 2, Waddinxveen. Tel.: (0182) 61 25 59. Fax: 63 17 35
500 gram
w OVENSCHALEN
MELOENBOLMES
TAARTKLEEDJES
fff Vallforinoza X Fonmarty X fff Beaumes de X fff Kir 'Royale' X
fff Renedes 1 ff A.C. Pomme- X fff Venices X fff X
I Crianza 1989 1 f rol 1992 ’1 ff 1 ff
Bailey's fles met gratis engeltje
24.95
Tia Maria
fes 24.95
Cointreau
ties 28.95
Rum Bacardi
he 29.95
Whisky William Lawson's
fles 20.95
Cognac Joseph Guy
liter 39.95
Cognac Remy Martin
ties 54.95
Champagne Moëts Chandon
fes 44.95
Amaretto di Saronno
ties 22.95
Kastanjechampignons, oesterzwammen,
shiitake en pieds de mouton.
Opnieuw na het succes van vorig jaar
BLUE STILTON
doorlopen met rode Port
100 gram
Bloemen- en plantencentrum
•30 DEUG THEE-
SPRING FLOW
31 DEUG CF
ROYAL ALB!
RACLLTTIKAAS (CRU)
ook onmisbaar bij Gourmetten /X
PALINGFILET 100 gram
ZALMFILET 100 gram
LET OP’
WIJ STAAN ZATERDAG 23 DECEMBER EN
ZATERDAG 30 DECEMBER IN DE ZÜIDPLAS
BM DE HAVIKHOEK, BIJ DE CIRKELFLATS.
DUS DINSDAG EN DONDERDAG BESTELLEN y
EN ZATERDAG OPHALEN.
met 3 gratis zegels! f
ZV Boskoop (in Hoogvliet) ff-'.
Tel (0172) 21 25 45/ 21 47 64 K
KERS!
Met veel genoegen presenteren wij
voor u een SPECIAAL KEUZEMENU
op dinsdag 26 december (2e kerstdag)
ER” porselein
E THEÊ-EET SERVIES
aunwi I Z.VVICOtL AM I
DRINKGLAZEN ’EXCELSIC
KARAFFEN - VAZEN - TAAI
ff Vindt U het ook altijd zo moeilijk om een X
ff kerstdiner samen te stellen en te verzinnen?
f Dan hebben wij voor u een menu-suggestie. 1
Hieronder vindt u een 4-gangenmenu, dat uiteraard
feestelijk is maar beslist geen uitzonderlijke kookkunst van
u eist. Tevens kunnen de zaken op deze pagina u helpen met
ideetjes en/of andere menu-suggesties.
-
glad of geslepen nu ƒ10,- p.st.
SCHALEN - KANDELAARS
Passage 59 - Waddinxveen Tel. (0182) 61 23 75 Goed-idee-winkel V %-✓
TOSCAANS KERSTBROODJE
100 gram 180
Italiaans gekruid gehakt met papri-
ka, ui en champignons. Gegar-
neerd met Mozzarella kaas.
CORDON NOEL
combinatie van rundvlees,
kalkoen, rauwe ham.
100 gram 285
ROSTINO FILET
100 gram 395
Dubbele varkensfilet
op ouderwets
Italiaanse manier
gegaard en
geroosterd.
GEBRADEN
KALFS-
ROLLA-
DE
100
gram
325
GARNALEN: Noorse 300 gram 6.50
VERSE MOTEN ZALM
100 gram, geen 3.25 maar 2.50 per 100 gram, 22.50 heel kilo
500 gram JL J
(175°C of
het
v.s.o.p.
witte Riesling
heerlijk frisse Idessewijn
KEURSLAGERIJ
PETER COMPEER
GROENSVOORDE 6, WADDINXVEEN
TEL. (0182)61 29 37
l\ fles13.95 Jl fles 24.95 J l fles 21.95 jl l fles 9.95 I
Xk wij» Wn wernldltlnml fff Xk goede wijn behoeft geen fff Xk heerlijke iuiwere likeur fff Xk Itiaf en klere sekt met fff
fff krene fff zoete deeeertwijn fff kerienlikeur fff
20 minuten in een voorverwarmde oven
ovenstand 3)
Excuise kerstconsommé
Voeg aan de inhoud van een blikje ossestaartsoep 50
gram zeer fijngesneden champignons, een eetlepel
rauwe preiringen, twee eetlepels droge sherry, een
mespunt cayennepeper en enkele stukjes crab uit blik
toe.
Verwarm de soep op een laag vuur, laat hem vooral
niet meer koken.
Serveer de soep in voorverwarmde soepkoppen.
Hazerug met verse pepersaus
Wrijf twee hazeruggen goed schoon en droog met
keukenpapier. Strooi er zout, peper en rijkelijk thym-
poeder overheen. Wrijf dit stevig in het vlees.
Laat dit even intrekken en verwarm intussen de oven
voor op 175°C of gasovenstand 3.
Smelt 100 gram boter in een grote koekenpan en zet
tegelijk een braadslede in de oven.
Braad de hazeruggen rondom snel bruin in de hete
boter. Leg ze vervolgens in de braadslede in de oven.
Fruit een zeer fijn gesnipperde ui in de overgebleven
braadboter en voeg er twee eetlepels gehakte peterse
lie aan toe. Roer drie eetlepels rode bessengelei door
de braadboter en de inhoud van een klein blikje
verse pepers (45 gr) zonder vocht. Meng dit alles door
elkaar en schenk dan 1 slagroom of crème fraiche op
kamertemperatuur bij de saus.
Schenk de saus direkt over de twee hazeruggen in de
oven. Laat de ruggen onder geregeld bedruipen
20 minuten in de ovenstaan.Het vlees is dan netj
k mooi roze van kleur.
X^ Lepel het vlees dan met twee lepels van
X middenbot en snijd het in plakjes.
Als garnituur eventueel kastagne-
X puree, cranberriecompote en kort a
X gekookte spruitjes. ff:
Lid Teleflora
55
VERS UITGESNEDEN
191
<5
Warm bladerdeeg taartje met garnalen.
X Laat een plakje diepvries bladerdeeg volgens de
X aanwijzing ontdooien en rol het deeg uit.
X Bekleed een met boter bestreken taartvorm
X met lage rand, doorsnee 20 cm met het
X deeg. Er kunnen ook eenpersoons-
X vormpjes met het deeg worden be-
X X kleed. Maak de bodem van te voren
X X klaar en bewaar in de koelkast.
X X Prik met een vork verschillende
gaatjes in de deegbodem.
Neem 200 gram Hollandse
garnalen verdeel deze over
X de bodem (gepeld uiter-
X aard).
X Klop een eierdooier
X door 'A dl slagroom.
X Schenk dit over de
X garnalen uit.
V X Maal enkele
X X keren met de
X X pepermolen
X X en zet het
X X taartje
X X 15*
Flensjes
Bak de flensjes op de gebruikelijke wijze.
Vouw ze in vieren.
Laat 2 dl koffie met 75 gr rietsuiker
inkoken tot het een stroopachtige massa
is geworden.
Vermeng dit met een glaasje Tia ff
Maria en een glaasje Irish whisky, ff -.'
Schenk de saus over de flensjes uit ff
en garneer ze met een toefje ff
slagroom en een bolletje
vanille-ijs.
Succesff'A'9:\ S5ff
Bon apetiteff ff
^oop TeU-O^1
een verrukkelijke witte wijn
ven de Sauvignondruif
I fles 9.95 1[ fles 9.95 fles 11.95 I
IX licht droge witte Mijn ff 1\ lnn I V EIGEN import fff